Pasta Wzmacniająca Chyavanprash (Amla Jam) ORGANICZNA 250g Cosmoveda

Pasta Wzmacniająca  Chyavanprash (Amla Jam) ORGANICZNA 250g Cosmoveda Zobacz większe
2267
Cosmoveda
Nowy
Produkt niedostępny

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

73,71 zł

Dodaj do listy życzeń

Ajurwedyjska wzmacniająca pasta sporządzona według tradycyjnej receptury. Wspaniale odmładza, odżywia i wzmacnia ciało, dostarcza energii i witalności. Posiada znaczące właściwości przeciwutleniające.

Więcej szczegółów

Chyavanprash to ajurwedyjska wzmacniająca pasta o konsystencji dżemu i słodko-kwaśnym smaku, sporządzona według tradycyjnej receptury.

Chyawanprash Cosmoveda składa się głównie z owoców Amla, które są przetwarzane w złożonym procesie produkcyjnym. Dodatkowo w tym wyjątkowym dżemie znajdują się zioła i miód. 

Według Ajurwedy Chyavanprash wyrównuje wszystkie trzy dosze. Starożytne pisma mówią, że dżem ten działa na poziomie fizycznym, psychicznym i duchowym.

Przepis na pastę pochodzi z czasów prehistorycznych przez mądrego indyjskiego jasnowidza nazywającego się Rishi Chyavan, który to, jak głosi legenda, otrzymał przepis bezpośrednio od bogów.

Pasta dodaje energii, odmładza, poprawia odporność i korzystnie wpływa na cerę i włosy. Polecana zwłaszcza w zimie.

Łagodzi skutki stresu i poprawia nastrój. Pomaga regenerować osłabiony organizm.

Ta owocowo-ziołowa mieszanka jest źródłem wielu cennych składników, w tym witaminy C i przeciwutleniaczy. Odpowiednia dla wszystkich typów dosha, wzmaga energię Vata, osoby z nadmiarem Pitta nie powinny spożywać pasty w czasie upałów.

 
Sposób użycia:
1-2 łyżeczki dwa razy dziennie przed posiłkiem. Idealny do smarowania wypieków. Chyavanprash można również rozpuścić w mleku lub w wodzie, uzyskując aromatyczny napój.
 

Składniki: cukier trzcinowy *, Tłuszcz maślany (ghee) *, Olej sezamowy *, miód *, Amla (Owoce) *, * Bambus, Długi pieprz *, * cynamon, kardamon *, Indian Bay Leaf *, * Szafran,  Mieszanka Ostrych Przypraw *

(* z rolnictwa ekologicznego)

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: