Szukaj

Filtruj produkty

Marka

Zakres cenowy

0 - 1686 zł

Na stanie

Partners
payment logos: przelewy24, dpd, inpost, paczkomaty, zaufane opinie ceneo

Herbatka Nepalska BIO Guduchi z Liśćmi Cynamonowca, Sypana 100 g

Herbatka Nepalska BIO Guduchi z Liśćmi Cynamonowca, Sypana 100 g Zobacz większe
6132
OTH
Nowy

Ostatnie egzemplarze!

Produkt dostępny

39,00 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

GUDUCHI® z liśćmi cynamonu
Pachnące liście drzewa cynamonowego nadają tej herbacie połączenie ciepła i odświeżającego aromatu. Tinospora cordifolia wraz z aromatycznymi liśćmi cynamonu łatwo stymuluje Pitta i harmonizuje Kapha i Vata.

Więcej szczegółów

Smaczne mieszanki herbat Guduchi przyczyniają się do dobrego samopoczucia dzięki ich wyjątkowym właściwościom.

Wszystkie herbaty Guduchi są certyfikowane znakiem BIO.

Głównym składnikiem herbaty Guduchi jest roślina Guduchi Tinospora cordifolia – tzw. dzikie pnącze. Jest to jedna z najważniejszych roślin w Ajurwedzie i niezbędna ze względu na jej właściwości regulujące Dosha i pobudzające metabolizm. Tinospora cordifolia i inne zioła są zbierane przez lokalnych zbieraczy w lasach himalajskich z dala od zanieczyszczonych obszarów. Regularne kontrole jakości na przestrzeni lat wykazały, że nie ma zanieczyszczenia mieszanki herbat. Guduchi ma gorzki, ostry smak i wartość ogrzewającą. Jest odpowiednia dla redukcji nadmiaru dosha Pitta. 

Składniki:

Guduchi * (Tinospora cordifolia) (80%),

liście cynamonu * (Cinnamomum tamala) (20%).

* Wszystkie składniki pochodzące z dziko rosnących upraw ekologicznych w Nepalu

 

Sposób przygotowania: czubatą łyżeczkę suszu zalać wrzątkiem w kubku i trzymać pod przykryciem od 5 do 10 minut.

Zawartość: 100g.

Producent:
Ashapuri Organic Pvt. Sp. z o.o.
Katmandu, Nepal

____________________________________________________________________

Więcej o Guduchi:

Sproszkowane pnącza indyjskiej rośliny guduchi w znaczący sposób wspomagają odbudowanie wewnętrznego systemu ochronnego (immunologicznego) organizmu oraz podnoszą odporność na infekcje. Guduchi znaczy „chroniący organizm”, natomiast „amrita oznacza „boski nektar”, którego krople Indra spuścił z niebios, aby wskrzesić poległych w walce wyznawców Indry. Zioło to ma postać pnącza i porasta lasy całych Indii. Za najskuteczniejszą uchodzi odmiana rosnąca na drzewach neem, które – podobnie jak guduchi – charakteryzują się gorzkim smakiem. Guduchi działa na organizm odmładzająco i wzmacniająco. Skutecznie neutralizuje toksyny, zwłaszcza w wątrobie. Guduchi charakteryzuje się unikalnymi właściwościami: pomimo gorzkiego, cierpkiego i ostrego smaku działa rozgrzewająco i ma słodki vipaka (rezultat potrawienny). Gorycz i cierpkość oczyszczają pitta i kapha, gorąca energia spala ama, a słodycz powstająca w trakcie trawienia reguluje vata i działa odżywczo na płyny układu rozrodczego.

Bardzo skutecznie neutralizuje toksyny

W połączeniu z imbirem likwiduje zaburzenia vata, w połączeniu z pieprzem długim likwiduje zaburzenia kapha, a w połączeniu z neem likwiduje zaburzenia pitta.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: