La Pacho - herbata Inków, Paragwaj, 50g

Nowy La Pacho - herbata Inków, Paragwaj, 50g Zobacz większe
8107
OTH
Nowy
Produkt dostępny

5,89 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Wyjątkowy napar z kory południowoamerykańskich drzew. Poznaj właściwości la pacho! To jedna z tych roślin, które można spożywać profilaktycznie, dla wzmocnienia organizmu. La pacho jest określane jako herbata Inków. Charakteryzuje się orzechowo-drzewnym, lekko pikantnym, a zarazem słodkim smakiem. Może być pomocne przy oczyszczaniu organizmu z toksyn.

Więcej szczegółów

La pacho niekiedy określa się jako herbatę Inków. To doskonała propozycja, mająca liczne właściwości, które wpływają na pracę naszego organizmu. Pozyskiwania z drzew gatunku Tabebuia impetiginosa kora stanowi podstawę do przygotowania naparu. W Ameryce Południowej la pacho wykorzystywane jest od wieków. Współcześnie zaczyna się pojawiać w krajach europejskich, również w Polsce.

  

Właściwości herbaty Inków

W składzie napoju z kory la pacho występuje żelazo, wapń, magnez czy mangan. Oprócz tego znajdziemy wiele substancji aktywnych, które będą chronić przed rozwojem wirusów i bakterii oraz łagodzić różne dolegliwości.

Ta niezwykła ziołowa herbata wykazuje wszechstronne pozytywne działanie:

  • przyspiesza oczyszczanie organizmu z toksyn
  • wpływa pozytywnie na układ pokarmowy, ułatwiając trawienie
  • poprawia funkcjonowanie układu immunologicznego
  • działa antybakteryjnie, przeciwwirusowo oraz przeciwgorączkowo
  • świetnie sprawdza się w walce z nieżytem żołądka, łagodzi przebieg choroby wrzodowej
  • przyspiesza gojenie się ran i problemów skórnych
  • wpływa korzystnie na osoby, które mają problem z astmą oraz cierpią na alergie
  • przynosi ulgę w bólach reumatycznych
  • rozrzedza krew, przez co obniża ciśnienie i zapobiega zakrzepom

 

Dla kogo zalecane jest spożywanie la pacho?

To jedna z tych roślin, które można spożywać profilaktycznie, dla wzmocnienia organizmu. Działanie antywirusowe la pacho może być rozwiązaniem dla osób, których problemem jest często nawracająca opryszczka ograniczy aktywację i namnażanie się wirusa. Poleca się herbatę inków w okresach osłabienia odporności oraz infekcji.

 

Sposób użycia

Z kory należy przygotować odwar 1-2 łyżki zalej szklanką wody, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez następne 15 minut. Tak przygotowaną herbatę z la pacho pij małymi porcjami w ciągu dnia.

Mimo wielu pozytywnych efektów jakie niesie za sobą stosowanie herbaty inków roślina ta może działać również przeczyszczająco. Unikać jej powinny kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią. Pamiętaj też, że należy pić duże ilości wody, by nie doprowadzić do odwodnienia.

Opis towaru Może być pomocne przy oczyszczaniu organizmu z toksyn. 1-2 łyżeczki La pacho zalewamy 200ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. La pacho nie powinny spożywać kobiety w ciąży oraz karmiące piersią.
Stosowanie Odwar: 1-2 łyżki zalej szklanką wody, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez następne 15 minut. Tak przygotowaną herbatę pij małymi porcjami w ciągu dnia.
Skład towaru 100% La pacho.
Kraj pochodzenia Paragwaj
Sposób użycia
  • napar
  • na skórę
Część rośliny kora
Przeciwwskazania Nie wskazane dla kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią.
kraj  Brazylia

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: