Brak produktów
Szukaj
Wyjątkowy napar z kory południowoamerykańskich drzew. Poznaj właściwości la pacho! To jedna z tych roślin, które można spożywać profilaktycznie, dla wzmocnienia organizmu. La pacho jest określane jako herbata Inków. Charakteryzuje się orzechowo-drzewnym, lekko pikantnym, a zarazem słodkim smakiem. Może być pomocne przy oczyszczaniu organizmu z toksyn.
La pacho niekiedy określa się jako herbatę Inków. To doskonała propozycja, mająca liczne właściwości, które wpływają na pracę naszego organizmu. Pozyskiwania z drzew gatunku Tabebuia impetiginosa kora stanowi podstawę do przygotowania naparu. W Ameryce Południowej la pacho wykorzystywane jest od wieków. Współcześnie zaczyna się pojawiać w krajach europejskich, również w Polsce.
Właściwości herbaty Inków
W składzie napoju z kory la pacho występuje żelazo, wapń, magnez czy mangan. Oprócz tego znajdziemy wiele substancji aktywnych, które będą chronić przed rozwojem wirusów i bakterii oraz łagodzić różne dolegliwości.
Ta niezwykła ziołowa herbata wykazuje wszechstronne pozytywne działanie:
Dla kogo zalecane jest spożywanie la pacho?
To jedna z tych roślin, które można spożywać profilaktycznie, dla wzmocnienia organizmu. Działanie antywirusowe la pacho może być rozwiązaniem dla osób, których problemem jest często nawracająca opryszczka ograniczy aktywację i namnażanie się wirusa. Poleca się herbatę inków w okresach osłabienia odporności oraz infekcji.
Sposób użycia
Z kory należy przygotować odwar 1-2 łyżki zalej szklanką wody, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez następne 15 minut. Tak przygotowaną herbatę z la pacho pij małymi porcjami w ciągu dnia.
Mimo wielu pozytywnych efektów jakie niesie za sobą stosowanie herbaty inków roślina ta może działać również przeczyszczająco. Unikać jej powinny kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią. Pamiętaj też, że należy pić duże ilości wody, by nie doprowadzić do odwodnienia.
Opis towaru | Może być pomocne przy oczyszczaniu organizmu z toksyn. 1-2 łyżeczki La pacho zalewamy 200ml wody i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. La pacho nie powinny spożywać kobiety w ciąży oraz karmiące piersią. |
Stosowanie | Odwar: 1-2 łyżki zalej szklanką wody, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez następne 15 minut. Tak przygotowaną herbatę pij małymi porcjami w ciągu dnia. |
Skład towaru | 100% La pacho. |
Kraj pochodzenia | Paragwaj |
Sposób użycia |
|
Część rośliny | kora |
Przeciwwskazania | Nie wskazane dla kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią. |
kraj | Brazylia |
Szampon w kostce w formie mydla - Drzewo Cedrowe - 100g Maroma
Miedziana szklanka tłoczona we wzór kwiatowy 300ml Ayur Water [SE 283]
Tradycyjne indyjskie kadzidła MIRRA i FRANKINCENSE Song of India 20g
Butelka pusta ciemne szkło BIAŁA nakrętka 100 ml z atomizerem
Tradycyjne mydło Aleppo 200g 55% oleju laurowego 45% oliwy z oliwek Saryane
BIO Olej z Neem (miodla indyjska) 250ml Cosmoveda dla zdrowia i urody