Herbatka Nepalska BIO Guduchi z Triphalą BIO 20 torebek na TRAWIENIE

Herbatka Nepalska BIO Guduchi z Triphalą BIO 20 torebek na TRAWIENIE Zobacz większe
491
OTH
Nowy
Produkt dostępny

17,99 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

GUDUCHI® z Triphala: to harmonijne połączenie owoców i ziół Ajurwedyjskich: Triphala, Tinospora cordifolia, Tulasi i Imbiru.

Smaczne mieszanki herbat Guduchi przyczyniają się do dobrego samopoczucia dzięki ich wyjątkowym właściwościom.

Więcej szczegółów

Wszystkie herbaty Guduchi są certyfikowane znakiem BIO.

Głównym składnikiem herbaty Guduchi jest roślina Guduchi Tinospora cordifolia – tzw. dzikie pnącze. Jest to jedna z najważniejszych roślin w Ajurwedzie i niezbędna ze względu na jej właściwości regulujące Dosha i pobudzające metabolizm. Tinospora cordifolia i inne zioła są zbierane przez lokalnych zbieraczy w lasach himalajskich z dala od zanieczyszczonych obszarów. Regularne kontrole jakości na przestrzeni lat wykazały, że nie ma zanieczyszczenia mieszanki herbat. Guduchi ma gorzki, ostry smak i wartość ogrzewającą. Jest odpowiednia dla redukcji nadmiaru dosha Pitta. Jednak, podobnie jak Amalaki, ma wpływ równoważący na wszystkich trzy dosze.

Dodatkowo zawarta mieszanka Triphala składa się z poszczególnych roślin:

Amalaki (Amla): oczyszcza i odżywia Pitta Dosha związane z obszarem serca.

Haritaki: oczyszcza i odżywia Vata Dosha związane z okolicą brzucha.

Bibithaki: oczyszcza i odżywia Kapha Dosha związany z okolicą głowy i szyi.

Składniki:

Amalaki (15%) *, Haritaki (15%) *, Bibithaki (15%) *, tulsi (25%) *, guduchi (15%) *, imbir (15%) *

* Wszystkie składniki pochodzące z dziko rosnących upraw ekologicznych w Nepalu

Sposób przygotowania: saszetkę zalać wrzątkiem i trzymać pod przykryciem od 5 do 10 minut.

Zawartość: 32 g.

Producent:
Ashapuri Organic Pvt. Sp. z o.o.
Katmandu, Nepal

___________________________________________________

Więcej o Guduchi:

Sproszkowane pnącza indyjskiej rośliny guduchi w znaczący sposób wspomagają odbudowanie wewnętrznego systemu ochronnego (immunologicznego) organizmu oraz podnoszą odporność na infekcje. Guduchi znaczy „chroniący organizm”, natomiast „amrita oznacza „boski nektar”, którego krople Indra spuścił z niebios, aby wskrzesić poległych w walce wyznawców Indry. Zioło to ma postać pnącza i porasta lasy całych Indii. Za najskuteczniejszą uchodzi odmiana rosnąca na drzewach neem, które – podobnie jak guduchi – charakteryzują się gorzkim smakiem. Guduchi działa na organizm odmładzająco i wzmacniająco. Skutecznie neutralizuje toksyny, zwłaszcza w wątrobie. Guduchi charakteryzuje się unikalnymi właściwościami: pomimo gorzkiego, cierpkiego i ostrego smaku działa rozgrzewająco i ma słodki vipaka (rezultat potrawienny). Gorycz i cierpkość oczyszczają pitta i kapha, gorąca energia spala ama, a słodycz powstająca w trakcie trawienia reguluje vata i działa odżywczo na płyny układu rozrodczego.

Bardzo skutecznie neutralizuje toksyny

W połączeniu z imbirem likwiduje zaburzenia vata, w połączeniu z pieprzem długim likwiduje zaburzenia kapha, a w połączeniu z neem likwiduje zaburzenia pitta.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: