Brak produktów
Szukaj
GUDUCHI® z Triphala: to harmonijne połączenie owoców i ziół Ajurwedyjskich: Triphala, Tinospora cordifolia, Tulasi i Imbiru.
Smaczne mieszanki herbat Guduchi przyczyniają się do dobrego samopoczucia dzięki ich wyjątkowym właściwościom.
Wszystkie herbaty Guduchi są certyfikowane znakiem BIO.
Głównym składnikiem herbaty Guduchi jest roślina Guduchi Tinospora cordifolia – tzw. dzikie pnącze. Jest to jedna z najważniejszych roślin w Ajurwedzie i niezbędna ze względu na jej właściwości regulujące Dosha i pobudzające metabolizm. Tinospora cordifolia i inne zioła są zbierane przez lokalnych zbieraczy w lasach himalajskich z dala od zanieczyszczonych obszarów. Regularne kontrole jakości na przestrzeni lat wykazały, że nie ma zanieczyszczenia mieszanki herbat. Guduchi ma gorzki, ostry smak i wartość ogrzewającą. Jest odpowiednia dla redukcji nadmiaru dosha Pitta. Jednak, podobnie jak Amalaki, ma wpływ równoważący na wszystkich trzy dosze.
Dodatkowo zawarta mieszanka Triphala składa się z poszczególnych roślin:
Amalaki (Amla): oczyszcza i odżywia Pitta Dosha związane z obszarem serca.
Haritaki: oczyszcza i odżywia Vata Dosha związane z okolicą brzucha.
Bibithaki: oczyszcza i odżywia Kapha Dosha związany z okolicą głowy i szyi.
Składniki:
Amalaki (15%) *, Haritaki (15%) *, Bibithaki (15%) *, tulsi (25%) *, guduchi (15%) *, imbir (15%) *
* Wszystkie składniki pochodzące z dziko rosnących upraw ekologicznych w Nepalu
Sposób przygotowania: saszetkę zalać wrzątkiem i trzymać pod przykryciem od 5 do 10 minut.
Zawartość: 32 g.
Producent:
Ashapuri Organic Pvt. Sp. z o.o.
Katmandu, Nepal
___________________________________________________
Więcej o Guduchi:
Sproszkowane pnącza indyjskiej rośliny guduchi w znaczący sposób wspomagają odbudowanie wewnętrznego systemu ochronnego (immunologicznego) organizmu oraz podnoszą odporność na infekcje. Guduchi znaczy „chroniący organizm”, natomiast „amrita oznacza „boski nektar”, którego krople Indra spuścił z niebios, aby wskrzesić poległych w walce wyznawców Indry. Zioło to ma postać pnącza i porasta lasy całych Indii. Za najskuteczniejszą uchodzi odmiana rosnąca na drzewach neem, które – podobnie jak guduchi – charakteryzują się gorzkim smakiem. Guduchi działa na organizm odmładzająco i wzmacniająco. Skutecznie neutralizuje toksyny, zwłaszcza w wątrobie. Guduchi charakteryzuje się unikalnymi właściwościami: pomimo gorzkiego, cierpkiego i ostrego smaku działa rozgrzewająco i ma słodki vipaka (rezultat potrawienny). Gorycz i cierpkość oczyszczają pitta i kapha, gorąca energia spala ama, a słodycz powstająca w trakcie trawienia reguluje vata i działa odżywczo na płyny układu rozrodczego.
Bardzo skutecznie neutralizuje toksyny
W połączeniu z imbirem likwiduje zaburzenia vata, w połączeniu z pieprzem długim likwiduje zaburzenia kapha, a w połączeniu z neem likwiduje zaburzenia pitta.
Przyprawa Asafetyda (Asafoetida Hing) sproszkowana 50g Vandevi
Tradycyjne mydło Aleppo 200g 55% oleju laurowego 45% oliwy z oliwek Saryane
Henna w Tubce do aplikacji kolor Czarny do mehandi sztuki zdobienia ciała...
Perfumy w kamieniu Miodowy Różowy Wiciokrzew / Pink Honeysuckle 6g Song of India
Herbata SWEET ROSE 25 torebek Organic India redukuje skutki stresu
Perfumy w ręcznie robionej karafce - Drzewo Sandałowe & Wetiwera - 5 ml....
Chyavanprash 500g Dabur (Chyawanprash) pasta wzmacniająca odporność