Szukaj

Filtruj produkty

Marka

Zakres cenowy

0 - 361 zł

Na stanie

Partners
payment logos: przelewy24, dpd, inpost, paczkomaty, zaufane opinie ceneo

Olej Kokosowy 100% Virgin Nierafinowany 500ml KTC

Olej Kokosowy 100% Virgin Nierafinowany 500ml KTC Zobacz większe
1808
KTC
Nowy
Produkt niedostępny

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

34,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Olej Virgin polecamy głownie tam, gdzie zależy nam na kokosowym zapachu.

Idealny do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, deserów lub  jako zamiennik tradycyjnych tłuszczów w wyrobach cukierniczych i wszędzie tam gdzie chcemy uzyskać orientalny smak i aromat.

Więcej szczegółów

Olej Kokosowy tłoczony na zimno, nierafinowany 500 ml

Olej typu extra virgin uzyskany metodą odwirowania ze świeżych kokosów, tłoczony na zimno.

Olej kokosowy jest produktem zdrowotnym, który warto stosować wewnętrzne, jak również na skórę i włosy. Zawiera witaminy z grupy B (które chronią przed nowotworami i dbają o równowagę psychiczną), nieodzowną wit. C i E oraz magnez, potas, fosfor, wapń, żelazo, cynk i kwas foliowy. Olej kokosowy zawiera również tłuszcze nasycone, które w jego przypadku przyczyniają się do utraty wagi ciała - poprzez pobudzanie przemiany materii - oraz wzmacniają układ odpornościowy, gdyż zawarty kwas laurynowy zabija grzyby, bakterie i wirusy. Zewnętrznie doskonale sprawdzi się w przypadku problemów ze skórą m.in w walce z łuszczycą, trądzikiem, grzybicą oraz wszelkiego rodzaju wypryskami skórnymi.

Korzyści ze spożywania oleju kokosowego

  • Obniża ryzyko nadciśnienia oraz miażdżycy
  • Podnosi odporność ogranizmu, dzięki obecności kwasu laurynowego - tego samego, który dziecko przyswaja wraz z mlekiem matki
  • Działa antybakteryjnie oraz przeciwgrzybiczo
  • Łatwo się przyswaja i zamienia w energię
  • Wzmacnia wątrobę
  • Redukuje niekorzytne tłuszcze
  • Wspomaga odchudzanie

Olej kokosowy to także doskonały kosmetyk

  • Ma właściwości nawilżające
  • Może być stosowany na skórę całego ciała
  • Chroni włosy przed utratą protein
  • Wzmacnia cebulki włosów
  • Jest składnikiem wielu kosmetyków na rynku

Olej kokosowy zawiera

  • witaminy B1, B2, B3, B6, C, E, kwas foliowy
  • 47% kwasu laurynowego
  • 18% kwasu mirystynowego
  • 11% kwasu palmitynowego
  • 5 do 11% kwasu kaprylowego
  • 7% kwasu oleinowego
  • 6% kwasu stearynowego
  • 4 do 9% kwasu kaprynowego
  • 2% kwasu linolowego
  • potas, magnez, żelazo, fosfor, cynk

Brak rafinacji oznacza również, że nie powinien być stosowany do smażenia w bardzo wysokich temperaturach gdyż może dymić i wydzielać nieprzyjemny zapach. Jeśli zależy Państwu na oleju kokosowym do smażenia to w naszej ofercie odnajdą Państwo tak owy pod nazwą „Olej kokosowy KTC (Pure Coconut Oil)”. 

Olej w temperaturze pokojowej pozostaje w stanie stałym. Jeśli zależy nam na jego rozpuszczeniu to wystarczy podgrzać go do temperatury ok. 25˚ C lub nałożyć na dłonie a temperatura naszego ciała sprawi, że w ciągu sekundy rozpłynie się między palcami 

Skład: 100% olej kokosowy tłoczony na zimno, nierafinowany. 

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: