Szukaj

Filtruj produkty

Marka

Zakres cenowy

0 - 361 zł

Na stanie

Partners
payment logos: przelewy24, dpd, inpost, paczkomaty, zaufane opinie ceneo

Olej konopny tłoczony na zimno 250ml INDIA

Olej konopny 250ml INDIA Zobacz większe
5184
INDIA COSMETICS
Nowy

Ostatnie egzemplarze!

Produkt dostępny

29,99 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Olej konopny India tłoczymy z najwyższej jakości, starannie dobranych nasion konopi włóknistej (Cannabis sativa l.).

Więcej szczegółów

✓ Tłoczony na zimno (nierafinowany). Olej, który trafia do Was pochodzi zawsze z pierwszego tłoczenia

✓ Powstaje w niewielkich partiach, abyście mieli pewność, że zawsze trafia do Was świeży olej z konopi.

✓ Posiada naturalny, głęboki, lekko orzechowy smak.

✓ Stanowi doskonały dodatek do posiłków – wspaniale podkreśla smak m. in. sałatek, dressingów, pieczywa, tostów, makaronów czy surowych, gotowanych lub pieczonych warzyw.

✓ Na tle innych olejów wyróżnia się wysoką zawartością niezbędnych, wielonienienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3, 6 i 9 w idealnych proporcjach. 

✓ Jest bogaty w witaminy (A, D, E, K), minerały, fosfolipidy, fisterole, przeciwutleniacze i chlorofil.

✓ Doskonale sprawdza się jako olej kosmetyczny – do pielęgnacji skóry suchej, zniszczonej, alergicznej, skłonnej do podrażnień.

✓ Niezbędny w diecie osób z obniżoną odpornością i seniorów, dzięki niezwykłym właściwościom odżywczym, naprawdę pomaga.

 


Najlepiej spożywać na zimno. 
Olej najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.
Olej ma zielonkawy odcień, z ewentualnym, naturalnym osadem - przed użyciem wstrząsnać.

Po otwarciu butelki należy olej konopny należy przechowywać w lodówce przez maksymalnie 4 tygodnie.
Polecany jest do użytku wyłącznie na zimno - bez obróbki termicznej potraw a także do celów kosmetycznych.
 
 
Zastosowanie w kosmetyce i właściwości:
Szczególnie przydatny w pielęgnacji skóry przetłuszczającej się
 
Może stanowić doskonały dodatek do olejków pielęgnacyjnych stosowanych do ciała i masażu wzbogacający ich recepturę i działanie.
 
 
Może być używany do robienia okładów na różnego rodzaju wypryski