Szukaj

Filtruj produkty

Marka

Zakres cenowy

0 - 361 zł

Na stanie

Partners
payment logos: przelewy24, dpd, inpost, paczkomaty, zaufane opinie ceneo

Olej tamanu ECO ciemna butelka 30ml Nacomi

Olej tamanu ECO ciemna butelka 30ml  Nacomi Zobacz większe
3575
NACOMI
Nowy

Ostatnie egzemplarze!

Produkt dostępny

23,25 zł

Cena internetowa

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Specjalista do skóry problematycznej i trądzikowej.

Wspomaga redukcję blizn.

Więcej szczegółów

Olej tamanu otrzymywany jest poprzez wytłaczanie wysuszonych pestek z dojrzałych owoców drzewa Calophyllum inophyllum rosnącego na Madagaskarze. Ze 100 kg owoców otrzymamy 5 kg oleju. Starożytne plemiona polinezyjskie stosowały olej tamanu jako lek na wiele schorzeń i chorób. Dzisiaj kosmetyk ten powinien być nieodłącznym elementem w pielęgnacji cery trądzikowej i problematycznej. 
 Olej tamanu ma bardzo intensywny lekko korzenny zapach i zabarwienie od żółtego do brunatnego. Używa się go jako dodatku do olejków leczniczych przy ropiejących i zainfekowanych ranach przy trądziku, zanieczyszczonej skórze. Olej tamanu zapobiega tworzeniu się zaskórników.

Właściwości

  • wspomaga regenerację blizn, zranienia i drobne zadrapania
  • ma właściwości antybakteryjne
  • polecany szczególnie do skóry trądzikowej
  •  ma silne działanie rozjaśniające blizny
  • zwalcza wolne rodniki
  • wzmacnia barierę lipidową
  • hamuje ubytek wody w skórze
  • nawilża
  • działa regenerująco i łagodząco
  • doskonale radzi sobie ze świeżymi rozstępami

Olejek jest polecany przy łuszczycy, trudno gojących się odmrożeniach i owrzodzeniach. Bardzo dobrze sprawdzi się jako środek kojący po ukąszeniach owadów.

Sposób użycia: przy wypryskach, trądziku i bliznach poleca się stosowanie go punktowo bezpośrednio na skórę.

W celu zwiększenia właściwości pielęgnacyjnych zmieszaj kilka kropli oleju z ulubionym kremem lub balsamem.

Przy codziennej pielęgnacji możemy niewielką ilość oleju wklepać w wilgotną skórę twarzy, szyi i dekoltu. 
Taman możemy połączyć z kwasem hialuronowym w celu uzyskania dwufazowego nawilżacza. 
Dla osób stosujących peelingi kwasami czy retinole, sprawdzi się w roli kuracji łagodzącej.

Skład: Calophyllum Inophyllum Seed oil 100%

Oceny i opinie

Napisz pierwszą opinię o produkcie !