Szukaj

Filtruj produkty

Marka

Zakres cenowy

0 - 361 zł

Na stanie

Dla kogo

Partners
payment logos: paypal, payu, dpd, poczta polska, paczkomaty

Olej Inca Inchi ECO ciemna butelka 30ml Nacomi

Olej Inca Inchi ECO ciemna butelka 30ml  Nacomi Zobacz większe
3576
NACOMI
Nowy
Produkt niedostępny

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Cena: 27,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Skarb Inków w walce z regeneracją i upływającym czasem.

Więcej szczegółów

Olej Inca Inchi pozyskiwany jest w wyniku wytłaczania na zimno orzechów z krzewu peruwiańskiej rośliny Sacha Inchi ( Plukentia volubilis).

Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów Omega 3 i Omega 6 (kt do 98% masy oleju) oraz wielu witamin ( głównie A i E ) zaliczany jest do elity olejów i uważany za jeden z najbardziej aktywnie czynnych olei kosmetycznych. Olejek jest zaliczany do olejów lekkich, o aksamitnym wykończeniu. Nadaje się do pielęgnacji wszystkich typow skóry. Ze względu na swoje właściwości polecany jest głównie do skóry dojrzałej.

Właściwości olejku

  • wzmacnia barierę lipidową skóry i pomaga zregenerować uszkodzone tkanki
  • Zwiększa elastyczność i niezwykle silnie pobudza odbudowę kolagenu skóry
  • Przyczynia się do zmniejszenia rozwarstwienia tkanki skórnej poprzez zwiększenie mikrokrążenia krwi
  • Zalecany w trakcie ciąży w celu uelastycznienia skóry i uniknięcia rozstępów
  • Stosowany do odmładzających masaży, które przyśpieszają odnowę komórkową i zmniejszają zmarszczki, zwłaszcza okolic oczu
  • Nawilża suche, farbowane i zniszczone włosy przywracając im miękkość i zdrowy wygląd
  • Likwiduje przebarwienia i wyrównuje koloryt ( zalecany na blizny i przy bielactwie)
  • Polecany jest zarówno do pielęgnacji skóry i włosów,
  • zwalcza wolne rodniki, wzmacnia ochronę przeciwsłoneczną, zapobiega destrukcji DNA,
  • redukuje nadwrażliwość skóry
  •  nadaje włosom miękkość, jedwabistość i połysk, eliminuje suchość skóry głowy, 
  • jest on olejem odpowiednim w pielęgnacji letniej, ze względu na swoją lekkość i silne działanie antyoksydacyjne oraz ochronne.



Zastosowanie: Polecany przy  skórze atopowej, wrażliwej, łuszczącej się i podrażnionej, tłustejorazi trądzikowej. Idealny dla skóry z oznakami starzenia się, o niskiej elastyzności i potrzebującej nawilżenia.  Doskonały również na końcówki włosów - świetnie odżywia zniszczone zabiegami fryzjerskimi włosy i farbowaniem. Olejek można stosować do pielęgnacji okolic oczu.

Polecany zamiast kremu na noc.

Skład: Plukentia volubilis Linneo 100%

Oceny i opinie

Napisz pierwszą opinię o produkcie !