Szukaj

Filtruj produkty

Marka

Zakres cenowy

0 - 322 zł

Na stanie

Partners
payment logos: przelewy24, dpd, inpost, paczkomaty, zaufane opinie ceneo

Olejek BIO Jojoba w ciemnym szkle - z pierwszego tłoczenia na zimno 100ml

Nowy Olejek BIO Jojoba w ciemnym szkle - z pierwszego tłoczenia na zimno 100ml Zobacz większe
5786
OTH
Nowy

Ostatnie egzemplarze!

Produkt dostępny

45,00 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Jest odpowiedni dla wszystkich rodzajów skóry i sprawia, że ​​skóra jest jedwabiście gładka.

Więcej szczegółów

Olej jojoba tłoczony jest z wierzchołka krzewu o wysokości do trzech metrów, która rośnie na gorących pustyniach USA i Meksyku. Indianie i Aztekowie stosowali olej jojoba jako wszechstronne lekarstwo na choroby skóry, infekcje oczu, stany zapalne szyi i wiele innych dolegliwości.

Jest również stosowany do pielęgnacji skóry i włosów.

Zostało potwierdzone w badaniach, że olej jojoba zawiera ważne witaminy i minerały oprócz substancji przeciwzapalnych. 

Jest szczególnie odpowiedni do stosowania w problemach skórnych i okazał się najlepszym olejem bazowym dla mieszanin z olejkami eterycznymi. 


Olej jojoba ma naturalny współczynnik ochrony przed światłem, wspomaga długotrwałą opaleniznę, a zatem jest również idealnym olejem bazowym do olejów przeciwsłonecznych.

Olej tłoczony na zimno podczas procesu produkcji daje gwarancję najwyższej jakości!


Olej jojoba to niezwykły olej. Podczas gdy inne rośliny łączą glicerol i kwasy tłuszczowe w celu wytworzenia oleju, roślina jojoba łączy tłuszcze alkoholowe i kwasy tłuszczowe z olejem. Jest to rodzaj "ciekłego wosku", który nie ulega utlenieniu, a zatem nie staje się niezdrowy.

Stwierdzono również, że olej jojoba jest odpowiedni jako naturalny emulgator, który jest istotny w produkcji kremów wytwarzanych samodzielnie.

Składniki:


Czysty organiczny olej jojoba z pierwszego tłoczenia na zimno.


INCI: olej z nasion simmondsia chinensis.

Pojemność: 100ml