Brak produktów
Szukaj
TAMARYND
W Tajlandii i Indiach dodaje się go do zup i sosów, w Meksyku robi się z niego orzeźwiający napój. Podkręci każdą orientalną potrawę, sprawdzi się też daniach kuchni meksykańskiej i południowoamerykańskiej.
Organiczna pasta z tamaryndowca to skoncentrowana zawartość kwasów roślinnych, cukrów i potasu.
Pasta zawiera miąższ owocu tamaryndowca - Tamarindus indica (tamaryndowca, Makham).
Zgodnie z Ayurvedą jest on stosowany do stymulacji apetytu, wzmocnienia brzucha i poprawy trawienia.
Smak tamaryndu jest orzeźwiający słodko-kwaśny.
Tamarynd w formie soku lub pasty używany jest:
Właściwości:
Składniki: tamaryndowca pasty *, woda (* z upraw ekologicznych)
Przykładowy przepis
Smażone krewetki: zmieszaj tamarynd z taka samą ilością wody, sosu rybnego, białego wina i odrobiną cukru brązowego. Podsmaż krewetki z oliwą z oliwek i szalotką. Dodaj sos; gotuj na wolnym ogniu, aż sos powlecze krewetki.
Organiczny Jagger Ajurwedyjski Cukier Trzcinowy 400g Cosmoveda
Krem do Twarzy z Kurkumą i Olejkiem Sandałowym na zaskórniki trądzik cera...
Masala Chai pikantna mieszanka przypraw do indyjskiej herbaty BIO 70g Cosmoveda
Ziołowa pasta do zębów z Tulasi (Święta Bazylia) 100ml Dabur
Pasta Ayurvedic Complete Care 26 Ajurwedyjskich Ziół! 100ml Dabur
Koflet H Pastylki do ssania o smaku imbirowym 2 x 6 sztuk Himalaya