Brak produktów
Szukaj
Skoncentrowana pasta do gotowania, która pozwala stworzyć autentyczne tajskie curry.
Produkt pochodzi z upraw ekologicznych
Propozycja serwowania:
Ogrzej 2 łyżki oleju słonecznikowego na patelni na dużym ogniu. Dodaj średnio pokrojoną cebulę i 2 pokrojone ząbki czosnku i smaż przez 2-3 minuty, aby zmiękły. Dodaj 500g warzyw do wyboru i smaż, aż lekko się zrumienią. Dodaj ½ słoika organicznych Geo Thai green curry i gotuj przez kilka sekund. Dodaj 300 ml mleka kokosowego. Dodaj 3 pokrojone zielone papryczki chilli (opcjonalnie). Dodaj 1 łyżkę miękkiego brązowego cukru
Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Mieszaj szczyptę pieprzu, 2 łyżki soku z limonki, dodaj do pozostałych składników. Przykryj i gotuj przez 10 minut. Dodaj 2 łyżki świeżej posiekanej kolendry i dopraw do smaku. Podawać z ugotowanym ryżem i udekorować świeżymi liśćmi kolendry.
Składniki: Woda, cebula, zielone papryczki chilli (14%), zielona papryka (8%), olej słonecznikowy, ocet winny biały, przecier czosnkowy, puree z imbiru, skrobia kukurydziana, kminek mielony, sól morska, sok pomarańczowy (z koncentratu), mielona kolendra, olej z trawy cytrynowej.
Informacje o wartości odżywczej: 100g produktu zawiera:
Energia 115 kcal / 476 kJ,
tłuszcz 9,5 g (z czego nasycone 6,08 g)
Węglowodany 6,8 g (w tym cukry 3,5 g),
biało 1,3 g, białko 1,25 g,
sól 0,8 g12
Ten produkt może zawierać śladowe ilości orzechów i produktów mlecznych. Jest produkowany w fabryce, która obsługuje orzechy i produkty mleczne. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Zawartość opakowania: 180g.