Brak produktów
Szukaj
Filtruj produkty
Ryż czerwony przypomina nieco ryż brązowy, nie podlega procesowi łuskania, dzięki czemu posiada jeszcze więcej dobrych właściwości.
Charakteryzuje się lekko orzechowym aromatem I słodkawym smakiem, a jego konsystencja jest kleista.
Dzięki dużej zawartości błonnika, reguluje pracę układu pokarmowego.
Badania wykazują przeciwnowotworowe badanie czerwonego ryżu i obniżenie ryzyka chorób serca, układu krążenia, a także działanie przeciwmiażdżycowe.
Redukuje zatrucia, bóle głowy i gorączkę, a także korzystnie wpływa na układ odpornościowy. Reguluje poziom cukru we krwi i obniża poziom cholesterolu.
Jedzenie czerwonego ryżu sprzyja odchudzaniu, substancje w nim zawarte zmniejszają gromadzenie lipidów w komórkach.
Sposób przygotowania:
Odmierzoną ilość ryżu wsypujemy do wrzącej wody i gotujemy przez około 35 minut.
Skład: Ryż czerwony * (*z kontrolowanych upraw)
Polecamy również inne produkty ryżowe: