Brak produktów
Szukaj
Filtruj produkty
Mąka z perzu charakteryzuje się lekko słodkawym, orzechowym smakiem. Charakteryzuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego, który reguluje pracę układu pokarmowego, oczyszcza organizm z toksyn, kwasów żółciowych i metali ciężkich.
SKŁADNIKI
mąka z perzu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Perz to bardzo pospolita roślina, która porasta nieużytki i polany. Jego kłącza zawierają skrobię i są bardzo odżywcze. Na mąkę wybierane są tylko jasne, grube i mięsiste kłącza, dokładnie oczyszczone i wysuszone.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1169 kJ / 280 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 46,4 g
w tym cukry: 45,8 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę z perzu można wykorzystać jako uszlachetniający dodatek do mąki pszennej (w proporcji 2/3 mąki pszennej i 1/3 mąki z perzu) i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę pszenną np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z perzu).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać suchym i chłodnym miejscu.
BIO Olejek Ayus Taila Mahanarayana - Przeciwstarzeniowy do masażu ciała 100...
Dla Kobiet Woman 40+ Multi 60 kapsułek, Suplement Diety Viridian
Cukierki hibiskusowo - imbirowe pobudzające trawienie 50 g Dipana Ayurveda
Suchy szampon do włosów przetłuszczających się 15 g – Ecocera
Czepek ochronny foliowy do farbowania włosów i olejowania głowy