Szukaj

Filtruj produkty

Marka

Zakres cenowy

0 - 361 zł

Na stanie

Partners
payment logos: przelewy24, dpd, inpost, paczkomaty, zaufane opinie ceneo

OCET JABŁKOWY NIEFILTROWANY BIO 500 ml - BIO FOOD

Nowy OCET JABŁKOWY NIEFILTROWANY BIO 500 ml - BIO FOOD Zobacz większe
4470
Bio Food
Nowy

Ostatnie egzemplarze!

Produkt dostępny

11,99 zł

Cena internetowa

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową niskoprocentowego ekologicznego wina jabłkowego (cydru).

Naturalny mętny.

Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych.

Więcej szczegółów

Ocet jabłkowy jest bogactwem składników odżywczych. Zawiera w swoim składzie dużą grupę minerałów i pierwiastków śladowych, takich jak np. potas, sód, krzem, magnez, fluor, chlor, żelazo, miedź, fosfor, siarka, a także witamin z grup: A, B, C, E, P. Zawiera także bardzo silny przeciwutleniacz w postaci beta-karotenu oraz kwas mlekowy, octowy i cytrynowy.

Ocet jabłkowy pomaga przede wszystkim w oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych produktów przemiany materii i toksyn. Wzmacnia system odpornościowy, poprawia stan naczyń krwionośnych i reguluje gospodarkę kwasowo-zasadową.

Zastosowanie octu jabłkowego:

  • w utrzymaniu zdrowia

  • w kosmetyce

  • w gospodarstwie domowym

Dolegliwości, w których pomocne jest stosowanie octu jabłkowego:

  • astma

  • angina, bóle gardła, zapalenie migdałków

  • skurcze mięśni

  • problemy trawienne

  • nudności

  • rany, oparzenia

  • miażdżyca

  • cukrzyca

  • nadwaga

  • grzybica, drożdżyca

  • bóle głowy

SKŁADNIKI
ocet z jabłek ekologicznych (5%)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna:  66,9 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: 0 g  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,013 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C.
 

Przed spożyciem wstrząsnąć.

Oceny i opinie

Napisz pierwszą opinię o produkcie !