Szukaj

Partners
payment logos: przelewy24, blik, pocztex, dpd, inpost, paczkomaty, zaufane opinie ceneo

BIO Ghee masło klarowane 500g Cosmoveda do smażenia w wysokiej temperaturze

BIO Ghee - masło klarowane 500g Cosmoveda - do smażenia w wysokiej temperaturze Zobacz większe
1644
Cosmoveda
Nowy
Produkt niedostępny

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

66,41 zł

Dodaj do listy życzeń

Idealne do gotowania, pieczenia, gotowania na parze, smażenia, lekkiego przysmażania przypraw, a także wzbogacania indyjskich potraw. Lekkostrawna alternatywa dla masła, oleju i tłuszczu.

Więcej szczegółów


Ghee Cosmoveda to zdrowe masło klarowane - powstałe wskutek usunięcia białka i innych substancji tak, że pozostaje 
czysty tłuszcz, który nie uwalnia już szkodliwych substancji w wyniku podgrzania.

 
Jest ważnym elementem diety ajurwedyjskiej ze względu na bogaty wachlarz zastosowań
 - można dodać je do ciepłego mleka, roztopić i polać gotowane warzywa, usmażyć jajecznicę, placki wegetariańskie, naleśniki czy mięsne kotlety oraz uzywac do głębokiego smażenia.
 
Ghee nadaje przygotowanym potrawom charakterystyczny pyszny, maślany smak a jego olbrzymią zaletą jest to, że w podgrzanym nawet do bardzo wysokiej temperatury nie powstają szkodliwe substacje wskutek spalania i ghee nie przypala się tak jak zwykłe masło.
 
Ghee stymuluje trawienie, pomaga ograniczyć nadmiar kwasów w żołądku, dostarcza witamin A, D, E i K a także zawiera przeciwutleniacze i łatwo przyswajane kwasy tłuszczowe oraz usprawnia lipidowy trasport międzykomórkowy.

Masło klarowane (Ghee), zwane często złotem kuchni ajurwedyjskiej - używane jest na co dzień do przygotowywania potraw i pielęgnacji ciała, ale również ma specjalne znaczenie podczas hinduistycznych ceremonii religijnych i przypisuje mu się szczególne właściwości prozdrowotne.
 
Opis producenta:
 
Ghee Cosmoveda - Idealne do gotowania, pieczenia, gotowania na parze, smażenia, lekkiego przysmażania przypraw, a także wzbogacania indyjskich potraw. Lekkostrawna alternatywa dla masła, oleju i tłuszczu.

Według ajurwedy Ghee wzmacnia Agni (ogień trawienny).

Ghee Cosmoveda uwydatnia smak ajurwedyjskich i indyjskich potraw.

W ajurwedzie Ghee jest postrzegane jako nektar życia i złoto ajurwedyjskiej kuchni. 

Ghee stymuluje ogień trawienny (Agni) u jest podporą ciała w tworzeniu Ojas (istoty życia).
 
Zawiera:
masło - produkt rolnictwa ekologicznego

 
Nie zawiera:
barwników, konserwantów, mlecznych protein ani laktozy.
 
Przechowywać w chłodnym miejscu.