Brak produktów
Szukaj
Chyavanprash to ajurwedyjska wzmacniająca pasta sporządzona według tradycyjnej receptury. Wspaniale odmładza, odżywia i wzmacnia ciało, dostarcza energii i witalności. Posiada znaczące właściwości przeciwutleniające.
Dabur Chyawanprash to najbardziej znany i najbardziej zaufany ajurwedyjski suplement diety. Oparty jest na wieloletniej recepturze po raz pierwszy udokumentowanej przez mędrca Charakę w Charaka Samhita w IV wieku pne. Przygotowany z ponad 40 roślin, owoców, korzeni, ziół i minerałów, działa na istotny wewnętrzny mechanizm obronny i zwiększa odporność organizmu. Świeża miazga Amli (indyjski agrest) działa jako przeciwutleniacz i immunostymulant, jednocześnie nadając słodko-pikantny posmak.
Ta owocowo-ziołowa mieszanka jest źródłem wielu cennych składników, w tym witaminy C i przeciwutleniaczy. Odpowiednia dla wszystkich typów dosha, wzmaga energię Vata, osoby z nadmiarem Pitta nie powinny spożywać pasty w czasie upałów.
Sposób użycia:
1-2 łyżeczki dwa razy dziennie przed posiłkiem. Idealny do smarowania wypieków. Chyavanprash można również rozpuścić w mleku lub w wodzie, uzyskując aromatyczny napój.
Zawiera:
Amla (agrest indyjski), pieprz długi, pistacia integerrima, szafran, ipomoea digitata, bala, tinospora cordifolia, szparag satavari, klarowane masło ghee, indyjski żeń-szeń, kora cynamonowa, cynamon, kudzu, olej sezamowy, gałka muszkatałowa, miód, szparag lekarski, bambus, lili wodna, kardamon, haritaki (migdałecznik), goździk, indyjska róża kasztanowa, malwa, okrężnica bagienna, galas, irish root, lukrecja gładka, wasaka, trawa orzechowa (cyperus rotundus), drzewo sandałowe, kurkuma, rodzynki, sorbinian potasu, olej sezamowy, barszcz zwyczajny, cukier, kryształka kolankowata, fasola mungo, fasola złota, miechunka rozdęta i inne.
Pełna lista składników na opakowaniu produktu.
Pojemność: 1kg. Produkt jest również dostępny w pojemnikach 250g i 500g.
Producent: Dabur
LINK DO RECENZJI CHYAVANPRASH Sprawdz opinie innych!