Olejek eteryczny - z Jagód Laurowych (Laurus Nobilis), 10 ml. Song of India

Olejek eteryczny - z Jagód Laurowych (Laurus Nobilis), 10 ml. Song of India Zobacz większe
6657
Song of India
Nowy
Produkt dostępny

18,00 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Olejek z jagód laurowych jest tradycyjnie używany w połączeniu z oliwą z oliwek do produkcji mydła Aleppo. To bogate starożytne mydło było rzekomo używane przez królową Egiptu Kleopatrę i królową Zenobię z Syrii. Już dziś poznaj luksus Laurel Berry Oil!

Olejek z jagód laurowych jest skutecznym środkiem myjącym, antybiotykowym, przeciwgrzybiczym i przeciw swędzeniu.

Te fantastyczne właściwości sprawiają, że jest idealny do stosowania w produktach na trądzik, infekcje grzybicze, suchą skórę, egzemę i łuszczycę.

Jego zdolność do rozluźniania mięśni sprawia, że doskonale nadaje się do stosowania w walce z bólami stawów i mięśni, reumatyzmem i zapaleniem stawów.

Olejek z jagód laurowych nadaje się do stosowania w mydłach, olejkach do masażu, kremach i szamponach bez ograniczeń co do ilości, jaką można użyć w dobrze sformułowanej recepturze.

Metoda ekstrakcji: podgrzana woda

Użyta część: owoce

INCI: Laurus nobilis Fruit Oil