OLEJ Z NEEM MIODLI INDYJSKIEJ Organic Neem Oil 100 ml Dabur

OLEJ Z NEEM MIODLI INDYJSKIEJ Organic Neem Oil 100 ml Dabur Zobacz większe
8117
Dabur
Nowy
Produkt dostępny. Wysyłka natychmiast.

38,00 zł

Ilość:

Dodaj do listy życzeń

Wyjątkową rośliną jest indyjskie drzewo Neem, znane jako Neem, o botanicznej nazwie Antelaea Azadirachta. Drzewo Neem oferuje różnorodność biologicznie cennych składników, które używamy obecnie od tysięcy lat.

Więcej szczegółów

Olej z miodli indyjskiej (lub olej margosa) to olej roślinny, który pozyskuje się z nasion drzewa neem. 

Miodla Indyjska to wiecznie zielone drzewo porastające suche regiony Indii, Azji Południowo-Wschodniej i w niektórych częściach Afryki. Uważano wg. Ajurwedy, że wszystkie części drzewa - kora, liście, owoce, nasiona zawierają właściwości lecznicze i były często w przeszłości wykorzystywane w celach zdrowotnych.

Kuracja przeciwzmarszczkowa z olejkiem z drzewa Neem

Neem stosowany jest w pielęgnacji skóry, ponieważ jest żródłem wielu substancji odżywczych. 
Neem zawiera niezwykle wysoki poziom przeciwutleniaczy, które pomagają chronić skórę przed szkodliwym działaniem środowiska. 

Neem zawiera także karotenoidy (podobne do karotenu) - przeciwutleniacze, które pomagają chronić skórę przed starzeniem się i wytwarzaniem wolnych rodników.

Olejek Neem jest bogaty w kwasy tłuszczowe, witaminę E i C. Jako łatwo wchłanialny przez skórę - olej nie pozostawia na skórze tłustej powłoki i błyskawicznie się wchłania w głębsze warstwy skory. 

Poprzez silne działanie przeciwstarzeniowe olejek z Neem będzie odmładzać komórki skóry przywracając elastyczność Twojej skóry.


Nasycenie przeciwutleniaczy i witaminy E pomaga przywrócić skórze młodzieńczy blask 
 

Olejek z miodli indyjskiej uzyskuje się przez szczególnie delikatne tłoczenie na zimno nasion drzewa Neem o temperaturze poniżej 40 ° C. Te cenne, biologicznie aktywne składniki, takie jak azadirachtyny, nimbina czy salannina, zachowują swoją skuteczność. Ten wysokiej jakości, nie wysychający olej wyróżnia się właściwościami o wysokiej wartości kosmetycznej, szczególnie w przypadku skóry suchej i zniszczonej wpływami środowiska.

Do celów kosmetycznych nadaje się do jednorazowego użytku, zwłaszcza do zabiegów terapeutycznych. Jeśli jest przeznaczony do codziennego użytku, warto stosować go w zbilansowanej kompozycji olejków i naturalnych dodatków z uwagi na jego specyficzny intensywny zapach przez wiele osób odbieranych jako cuchnący.

Pochodzenie: Indie.
INCI: Melia Azadirachta

Przeznaczony do użytku zewnętrznego.

Zalecenia do stosowania na twarz: Po wieczornym oczyszczeniu twarzy, weź kilka kropli olejku Neem na opuszki palców i delikatnie wykonaj masaż twarzy i szyi.

lub do ciała - nałóż olejek na wybrany obszar skóry.

Składniki: Kluczowym składnikiem tego olejku są ekstrakty z miodli indyjskiej.

Producent: Dabur