BIO Avipattikara Churna 100g Nimi Ayurveda

BIO Avipattikara Churna, 100g, Nimi Ayurveda Zobacz większe
6143
Nimi
Nowy
Produkt niedostępny

Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

59,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Avipattikara Churna to ajurwedyjska mieszanka ziół i przypraw, która jest tradycyjnie używana do redukcji pitta dosha. Jakość organiczna od Nimi Ayurveda. Pomocne zioło w przypadku leczenia niestrawności, nadkwasowości, wzdęć i zaparć.

Więcej szczegółów

Avipattikara łagodzi zaparcia spowodowane zaburzeniami energii pitta. Działa delikatnie przeczyszczająco i usuwa z jelit toksyny mogące powodować stany zapalne. Kieruje energię apana vata w dół, tym samym likwidując nudności oraz zapobiegając wymiotom. Doskonale reguluje agni (ogień trawienia), tym samym likwidując przyczynę zaburzeń trawienia.

Pomocny w bólu głowy wywołane zaburzeniami pitta lub agni, zwłaszcza zlokalizowane w okolicy skroni, oczu lub z boku głowy.

Składniki:


Cukier trzcinowy * (50%), Ipomea turpethum * (33,4%), goździki * (8,4%), Amalaki * (0,75%), Cyperus rotundus * (0,75%), Embelia ribes * ( 0,75%), imbir * (0,75%), kardamon * (0,75%), długi pieprz * (Pippali) (0,75%), czarny pieprz * (0,75%), sól kamienna ( 0,75%), Terminalia belerica * (0,75%), Terminalia chebula * (0,75%), cynamon * (0,75%).
* Z certyfikowanych upraw ekologicznych

Przygotowanie / użycie:
Wymieszaj około 3 g proszku (czubatą łyżeczkę) w ciepłej wodzie i wypij

Informacje żywieniowe na 100 g:
Energia: 1450/343 kJ / kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 72,5 g
w tym cukier: 52,6 g
Białko: 3,6 g
Sól: 0,008 g
Włókna: 16,1 g

Przechowywanie i użytkowanie:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronionym przed światłem słonecznym

Pochodzenie:
Rolnictwo spoza UE (Indie)

Dodatkowe informacje:
Niezalecany dla kobiet w ciąży, matek karmiących i dzieci

 

STOSOWANIE Z INNYMI ZIOŁAMI

 

l  Sok z aloesu – podrażnienia błon śluzowych

l  Lukrecja, shatavari – wrzody

l  Kaisor guggul – stany zapalne wywołane nadmiarem pitta