Brak produktów
Szukaj
Avipattikara Churna to ajurwedyjska mieszanka ziół i przypraw, która jest tradycyjnie używana do redukcji pitta dosha. Jakość organiczna od Nimi Ayurveda. Pomocne zioło w przypadku leczenia niestrawności, nadkwasowości, wzdęć i zaparć.
Pomocny w bólu głowy wywołane zaburzeniami pitta lub agni, zwłaszcza zlokalizowane w okolicy skroni, oczu lub z boku głowy.
Składniki:
Cukier trzcinowy * (50%), Ipomea turpethum * (33,4%), goździki * (8,4%), Amalaki * (0,75%), Cyperus rotundus * (0,75%), Embelia ribes * ( 0,75%), imbir * (0,75%), kardamon * (0,75%), długi pieprz * (Pippali) (0,75%), czarny pieprz * (0,75%), sól kamienna ( 0,75%), Terminalia belerica * (0,75%), Terminalia chebula * (0,75%), cynamon * (0,75%).
* Z certyfikowanych upraw ekologicznych
Przygotowanie / użycie:
Wymieszaj około 3 g proszku (czubatą łyżeczkę) w ciepłej wodzie i wypij
Informacje żywieniowe na 100 g:
Energia: 1450/343 kJ / kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 72,5 g
w tym cukier: 52,6 g
Białko: 3,6 g
Sól: 0,008 g
Włókna: 16,1 g
Przechowywanie i użytkowanie:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronionym przed światłem słonecznym
Pochodzenie:
Rolnictwo spoza UE (Indie)
Dodatkowe informacje:
Niezalecany dla kobiet w ciąży, matek karmiących i dzieci
STOSOWANIE Z INNYMI ZIOŁAMI
l Sok z aloesu – podrażnienia błon śluzowych
l Lukrecja, shatavari – wrzody
l Kaisor guggul – stany zapalne wywołane nadmiarem pitta